ابزار آلات صنعتی
پس از انقلاب صنعتی نوآوری های شگرف و متعددی در زمینه ابزار آلات صنعتی به وجود آمد. تحولاتی که منجر به گسترش بی نظیر تولیدات صنعتی شد. ویژگی ابزار صنعتی این بود که دقت انسان را بالا میبرد و به کارها سرعت میبخشید. از آن تحول بزرگ تا به امروز نیز پیشرفت های بسیاری چه در زمینه کمی و چه در زمینه کیفی در زمینه ابزار صنعتی به وجود آمده است. در این متن سعی داریم که نخست به انواع ابزار آلات صنعتی بپردازیم و سپس چند ابزار صنعتی مرتبط به هر دسته را معرفی کنیم. تا شما با آشنایی بیشتر نسبت به ابزار صنعتی بتوانید راحتتر ابزار مورد نیاز خود را انتخاب کنید. در ادامه به پرسش زیر خواهیم پرداخت:
انواع ابزار آلات صنعتی و کاربرد آنها
انواع ابزار آلات صنعتی از نظر نیروی محرکهای که با آن کار میکنند به دستههای مختلفی نظیر ابزار صنعتی برقی، ابزار صنعتی بادی و مواردی از این قبیل تقسیم میشوند. در این قسمت هر کدام از این تقسیم بندی را معرفی میکنیم و تعدادی از ابزار آلات این بخش را بررسی میکنیم.
۱. ابزار آلات صنعتی برقی
همان طور که میدانید انجام برخی از کارها در کارخانهها به نیروی بسیار زیادی نیاز دارد و نمیتوان آن کار را به صورت دستی انجام داد. در این موقعیتها از ابزار آلات برقی استفاده میشود. از آنجایی که در بسیاری از موارد دسترسی به برق مشکل وجود دارد، این ابزار آلات را به صورت شارژی نیز میسازند که شما میتوانید در فضاهای مختلف از آن استفاده کنید و اما معرفی چند ابزار صنعتی برقی:
کمپرسور هوا: کمپرسور باد وسیلهای است که هوا را فشرده میکند و برای کاربردهای مختلفی از آن استفاده میشود.
دریل شارژی: دریل ابزاری است که برای سوراخ کردن از آن استفاده میشود که انواع مختلفی دارد که نوع شارژی آن نیز قابل تهیه است.
فرز برقی: از ابزار فرز بیشتر برای تراشکاری و برشکاری استفاده میشود، همچنین از آن میتوان در جهت تیزکردن ابزارهای دیگر نیز استفاده کرد.
دستگاه جوشکاری: از دستگاه جوش عمدتا برای اتصال قطعات فلزی استفاده میشود.
۲. ابزار آلات صنعتی بنزینی
یکی دیگر از انواع ابزارآلات صنعتی ابزار صنعتی بنزینی هستند که کاربرد آنها بیشتر در مناطقی است که دسترسی به برق وجود ندارد. همچنین این دسته جز ابزار آلات سنگین قرار میگیرند.
چکش تخریب بنزینی: چکش تخریب ابزاری است که از آن برای تخریب اجسام سخت استفاده میشود به عنوانی مثال میتوان به تخریب ستونهای بتنی اشاره کرد.
اره زنجیری بنزینی: ابزار آشنایی است که در هر دو نوع برقی و بنزینی قابل استفاده است و از آن بیشتر برای باغبانی و نجاری استفاده میشود.
ژنراتور: ژنراتورها هم ابزار آلات دیگری هستند که با بنزین کار میکنند. ژنراتورهای بنزینی در مراکز مختلفی نظیر بیمارستانها، مدارس و کارگاهها کاربرد دارند. کار اصلی ژنراتور این است که انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل کند.
۳. ابزار آلات صنعتی بادی
این دسته از ابزار صنعتی با فشار باد کار میکنند و استهلاک بسیار کمی دارند. به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد ابزار آلات بادی از آنها در خط تولید بزرگترین کارخانهها نیز استفاده میشود.
میخکوب بادی: منگنهکوبها و میخکوبهای بادی ابزاری پر استفاده در نجاری و صنایع مرتبط نظیر کابینت سازی هستند که کار صنعتگران در این حرفه را بسیار راحت میکنند. در این جا میتوان به منگنه کوب بادی نیز اشاره کرد که کاربردی همانند کاربرد ابزار میخکوب دارد.
پولیشر بادی: پولیشر بادی یا پولیش زن بادی ابزار بسیار پر مصرفی است که کار سایش سطوح را انجام میدهد. در پولیشر مایعی به کار میرود که پولیشر با آن میتواند، سطوح را بساید و خط و خش سطح را از بین ببرد.
جغجغه بادی: یکی دیگر از ابزار آلات پر مصرف در کارگاهها جغجغه بادی است از این ابزار جهت بستن و سفت کردن پیچ استفاده میشود. به خصوص پیچهایی که دسترسی به آنها سخت است.
جمعبندی
همان طور که میدانید، آشنایی با انواع ابزار آلات صنعتی گامی مهم برای خرید ابزار است. در این مقاله سعی کردیم به این موضوع بپردازیم و ابزار صنعتی را از نظر نیروی محرکه به دستههای مختلف تقسیم کردیم و در این متن به معرفی سه دسته ابزار آلات صنعتی بنزینی، ابزار آلات صنعتی بادی و ابزار آلات صنعتی برقی پرداختیم و پس از توضیح درباره هر کدام از این دستهها درباره کاربرد مشخص آنها سخن گفتیم. به عنوان مثال ابزار آلات بنزینی بیشتر به درد مناطقی که دسترسی به برق بسیار کم است، میخورد. همین طور ابزار آلات بادی هم در خط تولید پراستفاده است.